En snekker på besøk

Jesus var snekker. En snekker! Praktisk og jordnær, hadde nevene fatt i det som var alminnelige folks praktiske behov i hjem og arbeid.

Av pastor Maria Morfjord

Bare dét sier mye om Gud og hans interesse for min og din praktiske hverdag. Ja, Herren ser til vårt sjelelige og åndelige behov, men han har på ingen måte latt oss få lov til å ha et inntrykk av at materielle og praktiske behov er uinteressant. For Guds Sønn var snekker!

Vi hadde nettopp en snekker på besøk hjemme hos oss. Jeg skal ikke legge skjul på at jeg har vært (er!) en smule hus-frustrert. Altså, det er bare meg, ikke øvrige medlemmer av husstanden, de er langt mer tålsomme enn meg. Det er jeg som blir ko-ko av (skrot)samlinger og mangel på system. Behovet og bruken av huset har endret seg i det siste, og jeg kunne ikke sette fingeren på hva det var, annet enn at dette kunne ikke en kjapp tur på Ikea løse. Så vi inviterte en snekker på besøk, til å gå gjennom alle rommene og hjelpe oss med ideer og løsninger.

Han kalte seg «sinna-snekker’n», men jeg hadde en terapeutisk opplevelse. Her var det en som ikke bare skjønte problemet, men som også kunne komme med løsninger. Jeg kunne nesten grine da han sa: «Maria, du trenger et større og bedre vaskerom!» og fortalte hvordan vi skulle gjøre det. Det ble en personlig opplevelse av at Gud bryr seg om min praktiske hverdag, han vet innmari godt hva jeg trenger. Ja, en påminnelse om at pastoren ikke må åndeliggjøre seg selv så mye at hun tror hun kan heve seg over slike jordnære behov.

For Jesus, Guds egen Sønn var selv snekker. Gud har beina på bakken! Og han har faktisk utrustet en hel del mennesker til å forstå seg på praktiske løsninger og håndverk. De bærer et avtrykk av Skaperen gjennom de praktiske gaver og talenter – og er til stor velsignelse for andre!

Derfor vil jeg rekke en stor og ydmyk TAKK til alle dere som tar et ekstra tak nå som vi skal pusse opp kjøkkenet. Ikke bare blir det veldig greit med nytt kjøkken – men det vil forløse mye glede og letthet for dem som skal tjene på kjøkkenet etterpå.

Se andre nyheter

Sommeravslutning! OBS: flyttet til Farsund Misjonskirke

Da var tiden inne for siste søndagsmøte før sommeren. På grunn av at det er meldt dårlig vær vil vi flytte det inn i Farsund Misjonskirke. Det starter 19. juni kl 11:00 og det blir andakt, sang, lek og moro.

Se mer »

Onsdagskafe og bønnemøte

Onsdag 15. juni blir det onsdagskafe kl. 12. Dette er siste onsdagskafe før sommeren. På kvelden blir det bønnemøte fra kl. 19:00-20:00.

Se mer »

Kjært gjensyn på Alle sammen-møte

Vår tidligere pastor, Maria Morfjord, og hennes yngste sønn Max Gabriel var et kjært gjensyn på søndagens Alle sammen-møte.

Se mer »

Alle sammen møte

Hjertelig velkommen til alle sammen møte kommende søndag 12. juni kl 11:00.  Maria Morfjord kommer for å tale og lovsang får vi av Jorunn Rudlende og Kamilla Landmark. Etter møte blir det kirkekaffe.

Se mer »

Velkommen til pinsemøte!

Istedenfor møte på søndag blir det pinsemøte mandag 6. juni kl 18:00 i Farsund Misjonskirke.

Se mer »

Velkommen til Kveldsmøte

Det blir kveldsmøte søndag 29. mai kl. 19:00 i Farsund Misjonskirke. Ungdomspastoren vår Jan Erik Lerbrekk skal tale og Hanne Turøy leder lovsang.

Se mer »

Formiddagsgudstjeneste

Kommende søndag 22. mai blir det gudstjeneste kl. 11:00. Thore Tellefsen taler og Jorunn Rudlende leder lovsang.

Se mer »

Alpha middag

Til høsten starter vi alpha-kurs i Farsund Misjonskirke! Som en introduksjon ønsker vi å invitere til middag 14. juni kl. 19:00.

Se mer »

Velkommen til 17. mai fest!

På 17. mai kl 18:14 inviterer vi til fest i Farsund Misjonskirke! 

Se mer »