Nattevåk

Det sies at med alderen så er det typisk at kvinner begynner å slite med søvnløshet. Jeg er visst ingen unntak, og skjønner at min ungdommelighet begynner å falme. Små lyder, bevegelser og tanker vekker min oppmerksomhet mens de andre i huset sover dypt.

Nå som vi går inn i påsken, har denne nattevåken i livet mitt fått et annet perspektiv. Jeg har lest om munkene som har sine tidebønner, og én av bønnestundene har de på natten. Mens hele verden ligger i søvn, våker disse munkene til soloppgang som en illustrasjon på det kirken i verden er. Mens hele verden ligger i åndelig søvn, er vi som kirke kalt til å være våkne. Vi venter ikke på den daglige soloppgangen, men på at Jesus, Verdens Lys skal komme til oss. Jo lengre ut på natten, jo tyngre er det å holde seg våken, også i overført betydning. Og det merker både vi og disiplene til Jesus som ikke klarte å våke med ham i Getsemane.

Nå som pandemien er inne i sitt andre år, begynner begeret å tømmes for pågangsmot i hele samfunnet. Hvordan skal jeg klare å holde liv i flammen når motet svikter og følelsene sier at det ikke nytter? Da er det godt å vite at det ikke er jeg som holder fast i Jesus – det er Han som holder fast i meg. Dessuten er hjernen vår faktisk ikke er innrettet til å tenke seg til nye handlinger – men til å handle seg fram til nye tanker. Som en helt praktisk og konkret respons på den kunnskapen bøyer jeg ofte knær når jeg ber. Det høres veldig gammelmodig og rart ut for den som ikke er vant til det. Og ja – litt tilvenning måtte til for meg også. Men det er mye bønn i bøyde knær, og det er godt når ordene blir få! Lovsang på full guffe blåser også mismotet bort ganske effektivt. Og for å ikke snakke om å gi en blomst til naboen bare på «pandemi-trass». «Det er bedre å tenne lys enn å forbanne mørket», sa Konfucius. Og det har vi, som tror at Jesus Kristus vant over dødens makt, all grunn til å gjøre.

Påsken i år blir annerledes – igjen. Denne gangen er jeg glad for å fortelle at menighetene i byen (Frelserens kirke, Sentrums, Frelsesarmeen og Misjonskirka) går sammen om å lage en påske-installasjon på hele Varbak. Her vil du finne spor etter palmesøndag, det siste måltidet, Getsemane, 3 kors og en tom grav. I tillegg poster med tekster og bønner. Her kan du gå hele påsken og gjerne invitere med deg venner til å utforske påskens fantastiske gode nyheter. I tillegg vil det komme forskjellige videosnutter for hele familien på hjemmesiden og på facebook.

Med ønske om Guds velsignelse og stor glede over påsken til deg og ditt hus.

En kjærlig hilsen fra pastor Maria Morfjord

Sommeravslutning! OBS: flyttet til Farsund Misjonskirke

Da var tiden inne for siste søndagsmøte før sommeren. På grunn av at det er meldt dårlig vær vil vi flytte det inn i Farsund Misjonskirke. Det starter 19. juni kl 11:00 og det blir andakt, sang, lek og moro.

Onsdagskafe og bønnemøte

Onsdag 15. juni blir det onsdagskafe kl. 12. Dette er siste onsdagskafe før sommeren. På kvelden blir det bønnemøte fra kl. 19:00-20:00.

Kjært gjensyn på Alle sammen-møte

Vår tidligere pastor, Maria Morfjord, og hennes yngste sønn Max Gabriel var et kjært gjensyn på søndagens Alle sammen-møte.

Alle sammen møte

Hjertelig velkommen til alle sammen møte kommende søndag 12. juni kl 11:00.  Maria Morfjord kommer for å tale og lovsang får vi av Jorunn Rudlende og Kamilla Landmark. Etter møte blir det kirkekaffe.

Velkommen til pinsemøte!

Istedenfor møte på søndag blir det pinsemøte mandag 6. juni kl 18:00 i Farsund Misjonskirke.

Velkommen til Kveldsmøte

Det blir kveldsmøte søndag 29. mai kl. 19:00 i Farsund Misjonskirke. Ungdomspastoren vår Jan Erik Lerbrekk skal tale og Hanne Turøy leder lovsang.

Formiddagsgudstjeneste

Kommende søndag 22. mai blir det gudstjeneste kl. 11:00. Thore Tellefsen taler og Jorunn Rudlende leder lovsang.

Alpha middag

Til høsten starter vi alpha-kurs i Farsund Misjonskirke! Som en introduksjon ønsker vi å invitere til middag 14. juni kl. 19:00.

Velkommen til 17. mai fest!

På 17. mai kl 18:14 inviterer vi til fest i Farsund Misjonskirke!