Mer gospel bak låven

Lørdag 20. august kl. 20.00 gjentar gospelgruppen Vokal fjorårets suksess med «Bak låven-gospel».

Som i fjor holdes arrangementet bokstavelig talt bak låven til Vokals bass-sanger Svein Herdal – i Herdalen i Lyngdal. Det blir skiltet ved E39 – ved den tidligere trafikkstasjonen på Herdalssletta der nå firmaet Portspesialisten holder til. Parkering blir ved dette industriområdet langs E39.

Fjorårets «Bak låven-gospel» samlet rundt 200 tilhørere, og arrangørene håper og tror på å gjenta suksessen. I år er enda bedre lyd- og lysanlegg hyret inn for at utbyttet for publikum skal heves noen hakk fra i fjor. Og som i fjor er enkel bevertning og trekning av noen gevinster på inngangsbilletten inkludert i billettprisen som er på 200 kroner for voksne. Barn under 16 år slipper gratis inn på konserten. Alt billettsalg foregår «ved døra».

Sanggruppen Vokal består av lyngdølene Henning Persson (first tenor), Roy Salvesen (lead), Odd Kjell Skjørli (lead og second tenor) og Svein Herdal (bass singer) og listamannen Svein Morten Havaas (piano og baritone), som alle har til felles at de liker å synge og har en forkjærlighet for sørstatsgospel-musikken – her til lands ofte kjent som Gaither-stilen. Kvintetten, som har sine åndelige hjem i henholdsvis Lyngdal og Farsund misjonsmenigheter, henter sin inspirasjon fra Gaither Vocal Band og andre mannsgrupper som har denne særegne gospelmusikken som spesialitet. Men Vokal synger ikke bare på engelsk, gruppen har også låter med både norsk og svensk tekst på repertoaret. Felles for sangene de synger er at de har et klart evangelisk innhold og iørefallende melodier som fremføres i fir- og femstemte vokalharmonier.

Gruppen har foruten å synge på møter i sine to hjemmemenigheter i Lyngdal og Farsund også deltatt med sang på en rekke møteaksjoner, møter og arrangementer i distriktet – i tillegg til egne konserter. Blant høydepunktene til Vokal så langt kan nevnes deltakelse på den store svensk Homecomingfestivalen i Jönköping i Sverige i august 2011, der de delte scene med kjente gospelsangere som Marshall Hall, Karen Peck & New River og The Collingsworth Family, samt konserter med Gaither-duoene Woody & Vonnie Wright, Reggie & Lady Love Smith og ikke minst konsert sammen med den kanskje aller mest kjente Gaither-vokalisten, Lynda Randle. Sistnevnte har de delt scene med ved tre anledninger. Vokal har også deltatt på «Singin’ in the City» i Rogaland to ganger, der de delte scene med gospelsangerne i Talley Trio, Reggie & Lady Love Smith og Charlotte Ritchie.

I tillegg til sang og litt allsang ved gospelgruppen Vokal, deltar også tre gjestesangere under «Bak låven-gospel». Einar Foss Kvavik er kjent som en av grunnleggerne og sangerne i gruppen For You som hadde gjenforeningskonsert i Lyngdal i vår. «Bak låven» blir han akkompagnert av Vokal-pianist Svein Morten Havaas. Det blir også de talentfulle ungdommene Hannah Salvesen og Marthe Persson, som er døtre til Vokal-sangerne Roy Salvesen og Henning Persson.

Det er med andre ord mye å glede seg til lørdag 20. august. Vokal ber om og håper på godt vær og at mange vil ta turen til denne konserten. Vel møtt!!! ?

Du finner mer informasjon om arrangementet og om Vokal på gruppens hjemmeside og Facebook-side.

Se andre nyheter

Helgens musikkvideo

Acta Lovsang synger «Miraklenes Gud».

Se mer »

Maria Morfjord taler søndag

Vår tidligere pastor Maria Morfjord taler i søndagens gudstjeneste, 5. februar kl. 11.00.

Se mer »

Helgens musikkvideo

David Phelps fremfører den vakre hymnen «Until Then».

Se mer »

Bibelundervisning søndag kveld

Førstkommende søndag 29. januar kl. 19.00 skal menigheten ha den første av tre bibelundervisninger i vår.

Se mer »

Helgens musikkvideo

Boyce Worship Collective synger «In Christ Alone».

Se mer »

Fortsetter taleserien «Typisk Jesus»

Søndag 22. januar kl. 11.00 er det tid for del tre av taleserien «Typisk Jesus».

Se mer »

Deltar på tverrkirkelig inspirasjonshelg

I anledning Bibeldagen 2023 arrangerer Frelsesarmeen Farsund, Farsund Misjonskirke og Farsund menighet tverrkirkelig inspirasjonshelg kommende helg.

Se mer »

Flott medarbeiderfest – se bildene

Menighetens frivillige ble hyllet og feiret med egen fest av stab og lederskapet søndag kveld. Det ble en hyggelig kveld. Se bilder her.

Se mer »

Last ned vårens møteplan

Lurer du på hva som skjer i Misjonskirken i vår - og vil ha planen på veggen? Nå kan du laste den ned.

Se mer »