Kle dere godt!

«Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær,» sier vi. Det er faktisk veldig sant.

Av pastor Maria Morfjord

Det som gjør at mennesker kan overleve i forskjellige klima langt bedre enn dyr, er at vi kan kle oss etter omstendighetene. Når Roald Amundsen vant kappløpet mot engelskmannen Robert Scott om å komme først til Sydpolen, var det opplagt hva som var årsaken til seieren. Amundsen og team var forberedt. De var kledd til turen. Mens hele det engelske teamet omkom i kulda.

«Kle dere!» har vi hatt som tema på friluftsgudstjenestene. Det blir fort kaldt når vi står litt stille. Men jeg har mer på hjertet enn de korte minuttene jeg får formidlet noe i kulda. For som Jesus-etterfølgere skylder vi ikke på det «verdslige været», men vi kler oss. Vi skylder ikke på tidsklemma og samfunnet, og heller ikke på pandemien. Og vi tenker ikke bare på hva som er bra å kle seg i. Vi gjør det. Det er hele greia. Så utrolig praktisk! David kledde seg ikke i rustningen fra Saul da han gikk mot Goliat, men i Guds sannhet. Paulus sier at vi skal kle oss i kjærlighet, det båndet som binder oss sammen (og det trenger vi nå!).

Hvis du vil være en åndelig utgave av Amundsen, og ikke Scott, så er det et must at du daglig tar et måltid av Guds ord. Ikke løsrevne sukkerbiter gullkorn-skåla, men les hele bøker, bit for bit. Len deg inntil Guds hjerte! Forstå hva som er skrevet og praktiser det. Det er å kle seg i Guds ord. Ikke bare lese det og vite det, men gjøre det. «Vaner er som klær som ruster oss for vær og vind,» sier Stian Kilde Aarebrot i boken «Kunsten å forme livet». Så – vi skylder ikke på pandemien eller tidsklemma hvis vi åndelig sett ikke holder varmen nå. Men la oss bruke denne tiden til å kle oss i gode vaner som ingen kan ta fra oss. La oss heie hverandre fram og gå sammen i dette. Roald Amundsen kom ikke fram til Sydpolen alene. De gikk sammen. På samme måte handler dette ikke bare om individuelle vaner, men at vi er én kropp.

Gudstjenester framover: Du har sikkert fått med deg at vi nå har felles nett-gudstjeneste med Lista og Lyngdal Misjonskirker. Det er en stor velsignelse å stå sammen med andre i denne tiden, og det kommer vi til å fortsette med inntil videre. I tillegg vil vi prøve å få en samling med friluftsgudstjeneste hver søndag. Det er viktig for oss å se hverandre også for å få nytt mot i hjertet og bli knyttet sammen i kjærlighet! Og det er lett å invitere med seg venner til dette 🙂

Guds velsignelse over deg!

En kjærlig hilsen fra pastor Maria Morfjord

Sommeravslutning! OBS: flyttet til Farsund Misjonskirke

Da var tiden inne for siste søndagsmøte før sommeren. På grunn av at det er meldt dårlig vær vil vi flytte det inn i Farsund Misjonskirke. Det starter 19. juni kl 11:00 og det blir andakt, sang, lek og moro.

Onsdagskafe og bønnemøte

Onsdag 15. juni blir det onsdagskafe kl. 12. Dette er siste onsdagskafe før sommeren. På kvelden blir det bønnemøte fra kl. 19:00-20:00.

Kjært gjensyn på Alle sammen-møte

Vår tidligere pastor, Maria Morfjord, og hennes yngste sønn Max Gabriel var et kjært gjensyn på søndagens Alle sammen-møte.

Alle sammen møte

Hjertelig velkommen til alle sammen møte kommende søndag 12. juni kl 11:00.  Maria Morfjord kommer for å tale og lovsang får vi av Jorunn Rudlende og Kamilla Landmark. Etter møte blir det kirkekaffe.

Velkommen til pinsemøte!

Istedenfor møte på søndag blir det pinsemøte mandag 6. juni kl 18:00 i Farsund Misjonskirke.

Velkommen til Kveldsmøte

Det blir kveldsmøte søndag 29. mai kl. 19:00 i Farsund Misjonskirke. Ungdomspastoren vår Jan Erik Lerbrekk skal tale og Hanne Turøy leder lovsang.

Formiddagsgudstjeneste

Kommende søndag 22. mai blir det gudstjeneste kl. 11:00. Thore Tellefsen taler og Jorunn Rudlende leder lovsang.

Alpha middag

Til høsten starter vi alpha-kurs i Farsund Misjonskirke! Som en introduksjon ønsker vi å invitere til middag 14. juni kl. 19:00.

Velkommen til 17. mai fest!

På 17. mai kl 18:14 inviterer vi til fest i Farsund Misjonskirke!